Home
/
Thema's
/

Sociale zaken

17 miljoen consumenten kunnen dagelijks kiezen uit een breed en betaalbaar aanbod van producten, zowel in winkelcentra als online. Dat wordt mogelijk gemaakt door 100.000 unieke winkeliers met handelsgeest en innovatiekracht. Uiteraard samen met de 800.000 medewerkers.

Dit maakt de detailhandel de onmisbare schakel tussen producenten en eindgebruikers. Winkeliers vormen een belangrijke pijler van de binnenlandse economie en zijn de grootste private werkgever.

De maatschappelijke betekenis van de detailhandel voor de samenleving is groot. Dagelijks werken er honderdduizenden mensen in en rond de winkel, op hoofdkantoren, in magazijnen en in het transport.

Het sociale beleid is een samenspel van overheidsbeleid (belastingen, sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrechtelijke regelgeving), collectieve afspraken en individueel ondernemingsbeleid. Het is van het grootste belang dat overheid en politiek rekening houden met de winkeliers. Samen met partners kan Detailhandel Nederland hierin een rol vervullen. Denk aan werkgelegenheid voor jongeren en een pensioenregeling.

Gerelateerde Standpunten

Er ging iets mis bij het laden.

Publicaties

No items found.
Heeft u een vraag?
Voor een vraag over
Sociale zaken
kunt u contact opnemen met
Pieter Verhoog
Directeur Sociale Zaken
te bereiken via:
Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.