Home
/
Nieuws
/

Winkelovervallen gedaald, plofkraken nemen toe

Winkelveiligheid
May 30, 2017

Het aantal winkelovervallen is in 2016 gedaald tot 276. Daarbij constateert Detailhandel Nederland een verplaatsing van criminaliteit naar andere gebieden, zoals bijvoorbeeld plofkraken. Met de publicatie van deze cijfers, vroeg Detailhandel Nederland aandacht voor het belang van de voortzetting van de Taskforce Overvallen, waarin Detailhandel Nederland zelf ook zitting heeft. Binnen de Taskforce zijn verschillende partijen, waaronder ook politie en Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd om gezamenlijk het aantal overvallen in Nederland terug te dringen. Onder andere door inzet zijn we er in geslaagd het aantal overvallen fors terug te dringen. In de winkels is afgelopen jaren veel gebeurd om te voorkomen dat een overval plaatsvindt. Denk daarbij aan het beter omgaan met contant geld, stimuleren van pinnen en trainen van personeel. Maar ook de daders worden vaker gepakt en harder gestraft.

Aan de andere kant baart met name de toename van het aantal plofkraken in de afgelopen twee jaar Detailhandel Nederland grote zorgen. Politie heeft een vrij goed beeld van de criminelen die deze kraken plegen, maar is niet succesvol in de aanpak van deze groepen. Daarom deed Detailhandel Nederland een oproep om de Taskforce met nieuwe energie voort te zetten, blijvend in te zetten op de daling van het aantal overvallen en ook aandacht te vestigen op de aanpak van die specifieke groep.

Een verslag over dit onderwerp werd gemaakt in de NOS-journaals (hier va 15:32, website) en Hart van Nederland (Hier vanaf 5:25, hier op de website).

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.