Home
/
Nieuws
/

Winkeliers blij met akkoord over vereenvoudiging grensoverschrijdende btw-regels en afschaffing btw-vrije pakketten

Europa
January 16, 2018

Er is een nieuw Europees akkoord over maatregelen ter verbetering van de btw-procedures voor bedrijven die online grensoverschrijdend actief zijn. Het akkoord bevat maatregelen die btw-procedures zullen vereenvoudigen en het gelijke speelveld tussen handelaren binnen en buiten de EU verbeteren.

Detailhandel Nederland pleit al jaren voor de aanpak van complexe grensoverschrijdende btw-procedures die door winkeliers als een grote handelsbarrière op de Europese interne markt worden gezien. De oprichting van een zogenaamd ‘one-stop shop’ één loket, waar je zowel je binnenlandse als je buitenlandse btw-aangiftes kunt doen, is voor winkeliers echt een stap in de goede richting.

Ook het opheffen van de btw-vrijstelling op pakketten afkomstig van buiten de EU met een waarde tot €22, is een verzoek van de detailhandel dat eindelijk is goedgekeurd. De afschaffing van deze btw-vrijstelling zorgt voor een eerlijker concurrentie tussen winkeliers binnen en buiten de EU. Detailhandel Nederland betreurt wel dat deze maatregel pas vanaf 2021 in werking treedt.

Lees meer in de Detailhandel Nederland position paper over vereenvoudiging van grensoverschrijdende btw-procedures.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.