Home
/
Nieuws
/

Winkelcriminaliteit onder de aandacht bij nieuwe Kamerleden

Winkelveiligheid
June 15, 2017

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseerde Detailhandel Nederland een winkelbezoek bij Jumbo Scheveningen voor kandidaat-Kamerleden. Twee onderwerpen stonden centraal bij het winkelbezoek: de aanpak van georganiseerde winkelcriminaliteit en de vereenvoudiging van het doen van aangifte. Bij het winkelbezoek waren kandidaten van het CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en 50PLUS aanwezig. Tijdens het bezoek werden door middel van een simulatie verschillende vormen van winkeldiefstal in beeld gebracht.

Tijdens het tweede gedeelte van het bezoek werd, aan de hand van beelden, duidelijk hoe groot het probleem van (georganiseerde) winkeldiefstal voor Nederlandse winkeliers is. De aanwezige kandidaten gaven aan dat het winkelbezoek hen hielp om meer inzicht te krijgen in de problematiek van winkeldiefstal en dat ze een veel beter beeld kregen van de impact die winkeldiefstal heeft op winkeliers.

Op dezelfde dag bracht Detailhandel Nederland een persbericht naar buiten over de cijfers ten aanzien van winkeldiefstal. Uit de cijfers van het CBS blijkt, dat het aantal winkeldiefstallen in Nederland veel langzamer daalt dan andere diefstallen. Als we daarbij bedenken dat de aangiftebereidheid juist voor zaken als winkeldiefstal fors afneemt, laat dat zien dat de aanpak winkeldiefstal te kort schiet en dat het doen van aangifte moeten worden vereenvoudigd.

Detailhandel Nederland maakte een opname tijdens het winkelbezoek (hier). Het is nu aan de verschillende politieke partijen om prioriteit te maken van de aanpak van winkelcriminaliteit en de vereenvoudiging van het doen van aangifte in de komende coalitie. Detailhandel Nederland zal politici in Nederland blijven wijzen op het belang van een succesvolle aanpak van winkelcriminaliteit voor alle winkeliers.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.