Home
/
Nieuws
/

Uitkomsten Pinperceptie onderzoek

Betalingsverkeer
June 19, 2017

Al sinds 2003 voert de Betaalvereniging jaarlijks de Pinperceptiemonitor uit om vast te stellen hoe de Nederlandse consument pinnen percipieert. De uitkomsten van de meting 2017 zijn in mei gerapporteerd. Voor deze meting hebben zo’n 1.200 Nederlanders met een betaalpas in de leeftijd van 12-74 jaar een online enquête ingevuld.

In het algemeen wordt het product pinnen zeer positief beoordeeld met een rapportcijfer 7,9. Maar liefst 70% van de Nederlanders geeft ook aan het liefst te willen betalen met pin. Dat is vergelijkbaar met 2016.

Inmiddels is 86% van de Nederlanders bekend met contactloos betalen via de betaalpas, 43% geeft aan er weleens gebruik van te maken (29% doet dit zelfs wekelijks). Daarmee is het gebruik van contactloos betalen met 7 procentpunten gestegen ten opzichte van 2016. Wanneer naar de betaalvoorkeur wordt gevraagd geeft 22% aan voorkeur te hebben voor contactloos met de pas, dit was vorig jaar nog 12%. Ruim de helft (54%) van de Nederlanders die bekend is met contactloos betalen met de betaalpas maar dit nog niet gebruiken noemt als reden ‘onveiligheid’. De bekendheid met Retourpinnen was in maart nog bescheiden. 42% van de Nederlanders gaf aan te weten wat Retourpinnen is. We zijn benieuwd wat de invloed is van de radiocommercials die zijn uitgezonden in de maanden mei en juni. In de volgende vergadering van het CT zullen we daar nader over informeren.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.