Home
/
Nieuws
/

Uitbreiding zwangerschap- en bevallingsverlof bij meerlingen

Sociale zaken
May 4, 2017

Hoewel een eerder wetsvoorstel van minister Asscher in april controversieel werd verklaard, bleek wel behoefte aan uitbreiding van het zwangerschap- en bevallingsverlof bij meerlingen. Door deze los te koppelen van de uitbreiding van kraamverlof en op te nemen in de Verzamelwet SZW 2018, zal dit voorstel voor de zomer aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Hiermee wordt geregeld dat van een werkneemster die eerder van een meerling bevalt, de dagen die het zwangerschapsverlof korter heeft geduurd dan tien weken, aan het bevallingsverlof worden toegevoegd. Sinds 2016 kunnen werkneemsters die in verwachting zijn van een meerling al vanaf tien weken voor de beoogde bevallingsdatum met zwangerschapsverlof. De periode vanaf week 30 wordt niet meer aangemerkt als ziekteverlof maar als zwangerschapsverlof.

Detailhandel Nederland vindt deze wetswijziging in lijn liggen met het beleid rondom zwangerschapsverlof van een kind, waar de periode op zes weken is vastgesteld. In de praktijk dienen meerlingen zich eerder aan, daarmee zou in geen korter recht op verlof moeten ontstaan.

Detailhandel Nederland vindt verdere uitbreiding van kraamverlof ongewenst en vindt het controversieel verklaren van het voorstel daartoe legitiem.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.