Home
/
Nieuws
/

Raadplegingen over herziening consumentenrecht en collectief verhaal

Europa
June 20, 2017

Op dit moment staan twee Europese publieke raadplegingen open: over een gerichte herziening van het consumentenrecht en over de regels voor collectief-verhaalmechanismen.

De raadpleging over herziening van het consumentenrecht volgt op de publicatie van de evaluatie van de huidige werking van het consumentenrecht (REFIT). De vragen richten zich op onderwerpen zoals de transparantie bij online shoppen op platforms, het uitbreiden van consumentenrecht naar gratis onlinediensten (waarbij consumenten met hun gegevens betalen), rechtsmiddelen voor consumenten bij oneerlijke handelspraktijken, boetes bij overtredingen, en versimpeling van bepaalde eisen. Detailhandel Nederland en EuroCommerce zullen antwoorden op de consultatie. Meer informatie is beschikbaar hier, de vragenlijst zelf is beschikbaar hier. De raadpleging is open tot 15 augustus.

De raadpleging over collectief-verhaalmechanismen is bedoeld om informatie te verzamelen over praktische ervaringen met dit soort mechanismen. In verschillende lidstaten, waaronder Nederland, bestaan hierover al regelingen. De Commissie wil weten of dit soort regelingen effectief zijn, en of het nodig is om regels in Europa gelijk te trekken om te zorgen voor meer samenhang. Detailhandel Nederland en EuroCommerce zullen antwoorden op de consultatie. Meer informatie is beschikbaar hier, de vragenlijst zelf is beschikbaar hier. De raadpleging is open tot 8 oktober.

Als u input heeft op deze raadplegingen, dan vragen wij u deze met ons te delen via: margriet.keijzer@detailhandel.nl

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.