Home
/
Nieuws
/

Outletcentrum Zoetermeer definitief van de baan

Vestigingszaken
September 14, 2017

Het outletcentrum in Zoetermeer is definitief van de baan. Maandag 11 september 2017 heeft de gemeenteraad van Zoetermeer besloten om de ontwikkeling van de Holland Outlet Mall definitief te stoppen en hier vanuit de gemeente niet langer in te investeren.

Detailhandel Nederland reageert verheugd op dit besluit van de gemeenteraad in Zoetermeer. Secretaris Irma Ijdens: ‘Er is in Nederland helemaal geen behoefte aan een nieuw outletcentrum. Bovendien zou de toevoeging van zoveel winkelmeters ten koste gaan van bestaande winkelgebieden in de omgeving. Wij zijn dan ook blij dat de politiek in Zoetermeer een streep heeft gezet door deze plannen‘.

Detailhandel Nederland riep Zoetermeer, en andere gemeenten, onlangs nog op om de winkelleegstand door regionale samenwerking te verlagen. De komst van nieuwe outletcentra hoort hier niet bij (lees hier).

In Zoetermeer bestaat al lange tijd verzet tegen de komst van een outletcentrum. Naast de winkeliers zijn ook veel bewoners en omliggende gemeenten (zoals Gouda en Waddinxveen) tegen dit plan. Initiatiefnemer Provast gaf vorige week al aan zich terug te trekken uit het project.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.