Home
/
Nieuws
/

Minister Kamp tekent RetailDeal met 26 gemeenten

Vestigingszaken
July 7, 2017

Op maandag 3 juli vond in Zwolle het zomercongres plaats over de Retailagenda. Tijdens dit congres tekenden 26 nieuwe gemeenten een retaildeal. In het totaal zijn er nu 140 gemeenten met een retaildeal.

Dit houdt in dat deze gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Detailhandel Nederland probeert als een van de partners in de Retailagenda de gemeenten tot een winkeliers- en klantvriendelijk beleid te brengen. Lees hier een verslag van het zomercongres retailagenda

Resultaten Retailagenda

Kamp somde tijdens het congres een aantal van de behaalde resultaten op, zoals de expert-bijeenkomsten, de aanpak van regeldruk en ontwikkeling van instrumenten om leegstand tegen te gaan. Hij is positief over het project ‘Loopbaansupport Detailhandel’, dat mensen die hun baan in de detailhandel zijn kwijtgeraakt weer aan een nieuwe baan helpt. En de Retail-innovatieagenda is aan de Retailagenda toegevoegd om “lokaal innovaties te ontwikkelen en te testen, die vervolgens landelijk opgeschaald kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.