Home
/
Nieuws
/

INFORMATIE | Vraag in maart de SLIM-subsidie aan

Sociale zaken
March 3, 2020

De arbeidsmarkt verandert. Het is voor steeds meer ondernemers lastig om goed personeel te vinden en te behouden, en technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat sommige banen veranderen en verdwijnen. Dat heeft gevolgen voor veel werkende Nederlanders. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen. Ook werknemers in mkb-bedrijven. Voor mkb-ondernemingen kan het soms lastig zijn om scholing en ontwikkeling een plek te geven. Door tijdgebrek bijvoorbeeld, hoge kosten of te weinig kennis over welke scholing nodig is. De SLIM-subsidie helpt mkb-ondernemers hierbij: tot en met 31 maart 2020 kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen om van hun bedrijf een leerrijke werkomgeving te maken.

Door een leerrijke werkomgeving en positieve leercultuur aan te bieden, blijven medewerkers goed inzetbaar en productief. Ook maakt het hun bedrijf aantrekkelijk voor nieuw personeel. Alleen op deze manier kunnen mkb-ondernemers hun bedrijf goed aanpassen aan de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Waar is de SLIM-regeling voor bedoeld?

De SLIM-regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers. Zij kunnen via de SLIM-regeling maximaal € 24.999 subsidie krijgen voor maatregelen gericht op het versterken van een leerrijke werkomgeving. Denk hierbij aan het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming of loopbaanadviezen voor medewerkers. Ook het oprichten van een bedrijfsschool en het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor subsidie.

Tips & tricks voor het aanvragen van de SLIM-regeling

1. Bepaal of je in aanmerking komt. Alleen mkb-ondernemers komen van 2 tot en met 31 maart 2020 in aanmerking voor de SLIM-regeling. Mkb-ondernemingen hebben niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet van niet meer dan 50 miljoen euro of een jaarlijkse balans van meer dan 43 miljoen euro.

2. Zet de aanvraagperiode in je agenda. Tot en met 31 maart kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen voor maatregelen gericht op leren en ontwikkelen. Om van de regeling gebruik te maken, moeten bedrijven zich als aanvrager registreren. Dat kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid.

3. Dien een volledige aanvraag in. Bij grote belangstelling wordt de volgorde van afhandeling bepaald op basis van loting. Aanvragen die op het moment van loting nog niet volledig zijn, moeten eerst worden herzien door de aanvrager. Pas als de aanvraag compleet is, kan beoordeling plaatsvinden.

4. Investeer in de toekomst. De SLIM-regeling gaat uit van cofinanciering waarbij 40% van de kosten voor rekening van de onderneming zijn. Voor kleine bedrijven is dit 20%. De overige kosten worden door de SLIM-subsidie gedekt.

Meer informatie over een leven lang ontwikkelen én ervaringen van andere mkb-ondernemers vind je in de keuzekaart en op Slimwerkgeven.nl.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.