Home
/
Nieuws
/

CORONA NIEUWS | Pensioenfonds Detailhandel opent Coronaloket voor ondernemers

Sociale zaken
March 20, 2020

Pensioenfonds Detailhandel heeft besloten om per direct een loket te openen waar ondernemingen terecht kunnen om een verzoek tot uitstel van betaling in te dienen of een betalingsregeling te treffen.Het bestuur van Pensioenfonds Detailhandel heeft met het oog op de problemen als gevolg van het coronavirus besloten om ondernemers die hierop een beroep doen de mogelijkheid te bieden om uitstel van betaling te geven van de pensioenpremies.

In eerste instantie wordt een uitstel verleend van 60 dagen (twee maanden). De verwachting is dat het beroep op het steunpakket van de overheid de ondernemers in staat zal stellen om de lonen van medewerkers en de bijbehorende lasten zoveel mogelijk door te kunnen betalen.

Besloten is om niet automatisch uitstel te verlenen omdat een aantal bedrijven in de detailhandel nog wel goede omzetten draait en daarmee aan hun verplichtingen kan voldoen. Het pensioenfonds moet uiteindelijk alle premies innen. Bovendien wordt op het loon van de medewerker pensioenpremie ingehouden.

Detailhandel Nederland voelt het als steun in de rug dat het pensioenfonds dit besluit heeft genomen. Hiermee wordt aan ondernemers in problemen lucht geboden om zaken te regelen en zo te voorkomen dat hun bedrijf failliet gaat.

Informatie over hoe te handelen vindt u op de website van Pensioenfonds Detailhandel.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.