Home
/
Nieuws
/

CORONA NIEUWS| De lokale voedingsspecialist: van vitaal belang

Algemene zaken
March 20, 2020

De ingrijpende maatregelen om het coronavirus in te dammen, hebben een enorme impact op onze maatschappij. De gehele levensmiddelenhandel levert op dit moment een enorme inspanning. Hierbij spelen ook de lokale voedingspeciaalzaken een vitale rol. Het gaat dan om onder meer de bakker, de slager, de groentespeciaalzaak, de kaas- en delicatessenwinkels en de slijterij. In totaal gaat het hierbij om ca. 7.600 speciaalzaken die van vitaal belang zijn voor onze samenleving.

“Voor de spreiding van de koopstromen is het belangrijk dat consumenten weten dat ook de lokale specialisten in (verse) voeding en genotsmiddelen voor iedereen toegankelijk zijn. Eveneens bieden diverse lokale voedingsspeciaalzaken de mogelijkheid om te bestellen en te laten bezorgen. Zo helpen ze consumenten in hun dagelijkse behoefte aan gezonde voeding te voorzien”, aldus Hester Duursema.

Helaas hebben veel van de winkeliers te maken met omzetverlies door annuleringen van diverse cateringactiviteiten zoals hapjes, drankjes, broodjes en buffetten. Daardoor is het mogelijk nu haal- en brengservices aan te bieden.

Bestellingen kunnen worden opgehaald in de winkel waardoor de wachttijd en dus verblijfsduur in de winkel korter is. De maatschappelijke en sociale functie van deze winkels wordt hiermee bevestigd.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.