Home
/
Nieuws
/

BIJEENKOMST | RETAIL COLLEGE DE BEREIKBARE BINNENSTAD

Vestigingszaken
October 7, 2019

Donderdag 7 november vindt het eerste Retail College plaats met als onderwerp 'De Bereikbare Binnenstad'. Diverse experts nemen de deelnemers mee naar de toekomst van de binnenstad. Hoe kan gegarandeerd worden dat een stadscentrum ook straks nog goed bereikbaar is voor leveranciers, klanten, medewerkers van winkels en bewoners? Zonder voorraad geen zaken en zonder klant geen business.

Het programma ziet erals volgt uit:

Dr. Walther Ploos van Amstel is onze keynote speaker. De expert op het gebied van ‘city logistics’. Met strenge venster- tijden, minder ruimte voor laden en lossen, 7,5 ton zones en zero emissie zones wordt het leveren aan winkels en horeca complexer en duurder. Echter, zonder transport staat alles stil. Lege schappen, lege winkelmandjes en lege borden. Welke rol spelen retailers in het slimmer, veiliger en schoner maken van hun bevoorrading?

Wethouder Victor Everhardt (D66) van Utrecht behartigt de portefeuille ‘Milieu en Emissieloos vervoer’. Er komt in 2025 een zero emission stadslogistiek voor de binnenstad Utrecht. Hij vertelt over de maatregelen van gemeente en bedrijven om een emissieloze binnenstad voor elkaar te krijgen.

Branko Schuurman, Vice President International & Strategy van DHL Parcel. DHL heeft duurzaamheid strategisch verankerd met als doel: emissievrije logistiek in 2050. Duurzame binnenstedelijke distributie speelt daarin een belangrijke rol.

Na de voordrachten van de sprekers vindt er een paneldiscussie plaats onder leiding van dagvoorzitter Robert Daverschot. Door middel van een interactief systeem wordt input van het publiek gevraagd. Ook kunnen de aanwezige politici,ondernemers en ambtenaren vragen stellen aan de sprekers.

De bijeenkomst vindt plaats in de Malietoren aan de Bezuidenhoutseweg 12 in Den Haag. Het programmastart om 16.00 uur en zal rond 18.00 uur eindigen. Vanaf 15.30 uur kunt u zich registreren. Na het programma vindt er borrel plaats.

Inschrijven kan via info@detailhandel.nl o.v.v. Retail College Bereikbare Binnenstad. Let op: er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar!

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.