Home
/
Nieuws
/

Aantal winkelovervallen stijgt

Winkelveiligheid
September 25, 2017

Vandaag maakte De Telegraaf melding van een stijging van het aantal winkelovervallen. Na jaren van spectaculaire dalingen, geeft het eerste half jaar een kentering te zien en is er een toename van gewelddadige berovingen in winkels.

De eerste zes maanden werden 142 winkeliers overvallen; een stijging van vijf in vergelijking met 2016. Bert van Steeg, adjunct directeur Detailhandel Nederland, maakt zich zorgen: “De cijfers laten zien dat de daling van de afgelopen jaren geen automatisme is. We hebben door goede samenwerking binnen de Taskforce Overvallen een historisch laag niveau van winkelovervallen bereikt met een daling van 75% in vergelijking met 2009. Het tij lijkt nu te keren.”

In een uitgebreide evaluatie van de overvallenaanpak waarschuwde hoogleraar criminologie Cyrille Fijnaut al vorig jaar al dat de overvallenaanpak zo succesvol is geweest dat een verslapping van de aanpak op de loer licht. Van Steeg: ”Nog bijna dagelijks wordt een winkelier overvallen met alle gevolgen van dien voor hem en zijn gezin. Iedere overval is er één te veel.” Detailhandel Nederland doet dan ook een oproep aan de onderhandelende partijen die op dit moment praten over een nieuw regeerakkoord om te blijven inzetten op de aanpak van overvalgeweld en daarvoor voldoende middelen en capaciteit beschikbaar te stellen.

Wil je op de hoogte blijven?

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je succesvol aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form.